Sunday, February 10, 2013

ILO SCORE India : Helps SMEs become Productive and Competitive

PICKET ( MALAYSIA AUTOMOTIVE INDUSTRIES WORKERS )HIMPUNAN PEKERJA DALAM INDUSTRI AUTOMOTIF SEPERTI INI TURUT DIADAKAN SERENTAK DI SEMBILAN LOKOSI DI SELURUH NEGARA.... PROTON TANJUNG MALIM, PROTON SHAH ALAM, SWEDISH MOTOR (VOLVO) SHAH ALAM, ORENTAL SUMMIT SHAH ALAM, HICOM YAMAHA SG BULUH, ISUZU HICAM PEKAN PAHANG, HICOM AUTOMOTIVE PEKAN PAHANG, ARMSTRONG AUTO PART PRAI P.PINANG DAN ARMSTRONG AUTO PART TIKAM BATU KEDAH.

Cuepacs mahu kajian semula elaun disegerakan


SHAH ALAM – Pengumuman kerajaan untuk mengkaji semula elaun penjawat awam termasuk elaun sara hidup dilihat bertepatan dengan masa sekarang, kata Cuepacs.

Sehubungan itu, Presidennya, Datuk Omar Osman berkata, beberapa perkara berkaitan penjawat awam perlu disemak termasuklah skim gaji baru, peluang kenaikan pangkat dan gelaran nama jawatan.

Katanya, “kesemua elaun itu sudah lama tidak dibuat semakan dan tidak begitu relevan diguna pakai sehingga kini terutama sekali skim gaji baru, skim kenaikan pangkat dan insentif-insentif lain perlu dibuat semakan secara menyeluruh dan segera."