Thursday, November 20, 2014

MALAYSIA:::Salah guna media sosial waktu bekerjaIPOH - Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri (Pengurusan), Datuk Razali Othman mendedahkan, hasil pemantauan oleh Rangkaian Kampus Putrajaya (PCN) mendapati terdapat penyalahgunaan media sosial pada waktu pejabat oleh penjawat awam.

Menurutnya, meskipun media sosial pada masa kini berkembang, penjawat awam perlu sentiasa memelihara integriti perkhidmatan awam semasa menggunakan kemudahan internet yang disediakan.

MALAYSIA:::Al Jazeera tunjuk pelarian didera di pusat tahanan Malaysia dalam laporan eksklusif

Malaysia dilihat menzalimi dan mengeksploitasi pelarian di dalam penjara dalam laporan berita Al Jazeera selepas dipilih sebagai salah satu ahli tidak tetap Majlis Keselamatan PBB. – Gambar Reuters, 20 November, 2014.
Malaysia dilihat menzalimi dan mengeksploitasi pelarian di dalam penjara dalam laporan berita Al Jazeera selepas dipilih sebagai salah satu ahli tidak tetap Majlis Keselamatan PBB. – Gambar Reuters, 20 November, 2014.Layanan Malaysia terhadap pelarian menjadi perhatian sekali lagi susulan laporan berita Al Jazeera yang memaparkan keadaan mereka dizalimi dan dieksploitasi di dalam penjara, serta kegiatan rasuah kakitangan Pesuruhjaya Tinggi Persatuan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) bagi Pelarian (UNHCR).